141014 fort-01
141013 fort-01
141014 fort-duurzaamheid

Gezondheidsfort Everdingen

Opdrachtgever Dienst Landelijk Gebied

Nu het vrede is, zou de natuur Fort Everdingen weer langzaam overnemen als we niets zouden doen. Begeleiden we deze begroeiing, dan ontstaat er een mooie omgeving, die symbool staat voor de overbodigheid van de oorspronkelijke functie van het Fort in deze huidige vredestijd. De robuuste stoerheid zal niet worden aangetast. De vormen en contouren van het Fort zullen geheel worden gevolgd en zelfs verhelderd.
Bij deze bijzondere omgeving past een bijzonder gebruik. Na een retraite in gezondheidsfort Everdingen ben je even weg van de wereld, om er na een week, midweek of weekend weer sterker in terug te komen. Retraites zijn goed voor je. Maar een retraite waar je vaardigheden leert om je gezondheid te versterken, werkt nog langer door. Niet alleen yoga doen, maar leren welke houdingen goed zijn voor jou en hoe je ze inpast in je dagelijks leven. Niet alleen deze week gezond eten, maar leren hoe je je eigen groenten verbouwt of hoe je makkelijk gezond kookt voor jezelf en je gezin. Kortom: leren hoe je weerbaarder in het leven kunt staan. Waar kan dat beter dan in een Fort? Het teken van weerbaarheid en baken van veiligheid.

Dit was een inschrijving op de selectie voor verkoop van het fort, waar wij een tweede plek hebben behaald. Selectieontwerp is gemaakt door Studio Jeroen Schoots (onderdeel van Schoots architecten) in samenwerking met Arjen Meeuwsen van H+N+S, Space & Matters, Bureau Helsdingen ,in2ecobuildings en Indek Vastgoed.

De selectie is uiteindelijk gewonnen door Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret.

  • Opdrachtgever - Dienst Landelijk Gebied
  • Datum van oplevering - 2014
  • Onderdelen - kostenraming, structuurontwerp
Website opdrachtgever