1875-SO3-beeld1
1875-SO3-beeld6
1875SO-duurzaamheidsconcept 01
1875-SO3-beeld7
1875-SO3-beeld4
D:UsersJeroenDocumentsProjectenSchoots architecten1875 Pla

0-energiewoning

Opdrachtgever

De taps toelopende kavel wordt geaccentueerd door een bijzondere maar toch ingetogen woning.  De woning is, door zijn materialen aan de straatzijde met rode baksteen, een referentie voor de omgeving. De benedenverdieping wordt een bijzondere plek. De beton, als een stevige basis, zorgt voor beschutting maar ook voor karakter.­ Deze (uitmuntend geïsoleerde) massieve basis draagt bij aan de duurzaamheid van de woning. Door lage temperatuur verwarming toe te passen, opgewekt met een luchtwarmtepomp, blijft de basis op een constante temperatuur. Hierdoor zijn de energievraag en stookkosten minimaal, is het comfort hoog en de woning compleet duurzaam. De terug liggende pui in de tuinkamer voorkomt in de zomer direct zonlicht en daarmee teveel opwarming . In de winter met een lage zon komt deze er juist wel, wat bijdraagt aan de verwarming.

Interieur

Binnen heeft het huis ook zijn eigen uitgesproken karakter. In de entreehal zie je de tuin meteen via de trap. De vide naast de trap geeft een ruimtelijk gevoel als je het huis binnenkomt. Zo is het thuiskomen wanneer je de deur binnenstapt. Op de verdieping van de entree is een werkruimte bedacht, die afzonderlijk kan worden gebruikt. Aan de achterzijde ligt een slaapkamer met een riant terras. Op de bovenverdiepingen zijn ruime slaapkamers gesitueerd met veel licht en lucht. De allermooiste plek is de tuinkamer.

Download hier de projectfolder

  • Datum van oplevering - juli 2015